Novak Đoković fondacija je na svečanoj dodeli u Šabačkom pozorištu, uručila oko 150 novogodišnjih paketića mališanima iz hraniteljskih porodica sa teritorije Šapca, Loznice i Obrenovca, uzrasta od jedne do 10 godina.

Veliki broj poklona za najugroženiju decu ove godine je obezbeđen zahvaljujući nesebičnoj pomoći i podršci partnera iz Grada Šapca, kompanije Ernst & Young, Big Shopping Centar, Gebruder Weiss, Bambus prevoz, Chipsy Way, Kosili, zatim izdavačke kuće Pčelica i internacionalne škole Prima.

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac Odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije istakla je da su praznici vreme kada svako od nas računa na ljubav, pažnju i mir, a posebno deca.

Naša je obaveza i odgovornost da se u vreme darivanja okrenemo onima kojima je pomoć najpotrebnija – najmlađima. Novogodišnji paketići i današnji događaj su znak pažnje, koji ovim mališanima pokazuje da neko uvek misli i vodi računa o njima. Dodela je realizovana, zahvaljujući neizmernoj podršci partnera – velikoj energiji, posvećenosti i požrtvovanju svih članova tima koji je radio na ovom projektu. Zbog toga želimo da im se zahvalimo, u ime fondacije i sve dece koja su danas ovde.

, rekla je Džudža Jakovljević i izrazila nadu da će tradicionalna dodela paketa inspirisati i druge na humanost i altruizam.

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine Grada Šapca izrazio je veliku zahvalnost Novak Đoković fondaciji, koja je upriličila ovaj događaj, i tako svim učesnicima omogućila da uživaju u radosti darivanja.

Ovo je način da pružimo pažnju i ljubav najmlađima koji su uskraćeni za toplinu roditeljskog doma. U ime Grada Šapca, želim im da odrastaju što bezbrižnije i srećnije.

, rekao je Pajić.

Nakon održane dečje predstave za sve okupljene mališane, druženja i fotografisanja sa timom fondacije i tradicionalnog slikanja sa Deda Mrazom, koje je potrajalo više od dva časa, usledila je i dodela paketića. Impresivan scenski nastup pozorišne trupe, koja je dva puta izlazila na bis, izazvao je opšte oduševljenje i salve aplauza iz publike.