Treća Povlenska Sremušijada održaće se u  povlenskom selu Donji Taor, u čijem se ataru nalazi izuzetna prirodna atrakcija Taorska vrela, 13.maja 2017. godine. Meštani ovog sela u okviru svog udruženja  „Zaštita prirode Donji Taor“  koje se bavi i zaštitom Taorskih vrela, obnavljanjem vodenica na njima i turističkom valorizacijom planine Povlen, pre par godina pokrenuli su ovu turističku manifestaciju zasnovanu na vrednostima ove čudesne samonikle biljke i njenom izobilju na Povlenu.

Ove godine čućemo priču o sremušu književnika Radovana Belog Markovića, etnolog Dragomir Antonić predstaviće Kuvar jela od sremuša, vešti kuvari takmičiće se u spremanju jela od sremuša, koje će ocenjivati žiri kojem predsedava Vitez kulinarstva Milijan Stojanić, a održaće se i savetovanje stručnjaka o značaju sremuša za ishranu i zdravlje.

Povlen je najveća i najviša planina (Mali Povlen 1347m.n.v.) na planinskom vencu Avala – Gučevo. Lepa i misteriozna sa svojim prirodnim retkostima i legendama. Od one o Alki za koju je Noje vezivao barku, preko morske obale, nalazišta fosila morskih puževa, do čuvenih Povlenksih kugli, izvora Skrapeža, vodenice najčuvenijeg srpskog vampira Save Savanovića i beloglavih supova koji kruže nad njima.
Namera je da se Donji Taor sa Taorskim vrelima oslobodi od plastičnih kesa, da se u njemu koriste samo biorazgradivi materijali i da se uredi odnošenje komunalnog otpada.Organizatori Treće Povlenske Sremušijade su  Udruženje „Zaštita prirode Donji Taor“, Turistička organizacija grada Valjevo, Klub„Ars Nova“ i Društvo istraživača „Vladimir Mandić Manda“.