U više gradova u Srbiji uhapšeno je 49 osoba zbog toga što su zloupotrebom službenog položaja od 2007. godine oštitili budžet Srbije, Vojvodine i više opština, kao i privatnih i pravnih lica za oko 7,6 miliona evra, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni su uhapšeni u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Boru, Zaječaru, Jagodini, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Somboru, Kikindi i Zrenjaninu.

Kako je Stefanović naveo, medju uhapšenima su rukovodioci i zaposleni u poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja, funkcioneri lokalnih samouprava, zaposleni u više javnih preduzeća Elektroprivredi Srbije, Poštama Srbije i Elektrokosmetu.

On je kazao i da je uhapšeno 12 saobraćajnih policajaca zbog primanja mita, dok su krivične prijave podnete protiv 25 osoba.

U saopštenju se navodi da je u Jagodini uhapšeno sedam policajaca, u Kraljevu petoro policajaca za koje se sumnja da su oštetili republički budžet za 3,6 miliona dinara.

Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je policija u okviru akcije hapšenja osumnjičenih za mito i korupciju uhapsila i direktora filijale Poreske uprave Paraćin, tri rukovodioca, inspektora kancelarijske kontrole i jednog službenika.

U saopštenju, Poreska uprava je navela da ni ubuduće neće tolerisati korupciju medju poreskim službma i zloupotrebu službenog položaja.

Izvor : Beta