Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je u utorak mandat za sastav nove vlade predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću.
Nikolić je nakon sastanka sa Vučićem u Predsedništvu Srbije rekao da je predsedniku naprednjaka poverio mandat za sastav vlade, ali da mu “ne bi bio u koži” zbog iskušenja koja očekuju državu. Vučić i Nikolić najavili su teške reforme koje će Vlada i predsednik Srbije sprovoditi timski i zajedno podneti rizik u donošenju nepopularnih ali neophodnih mera i istakli da od uspeha buduće Vlade zavisi i budućnost Srbije, jer je došlo “vreme otrežnjenja, istine i suočavanja sa surovom stvarnošću”. Lider SNS-a je ponovio da su glavni poslovi koji vladi predstoje donošenje važnih zakona, te okončanje postupaka restrukturiranja i reforma javnog sektora, i naglasio da će rad novih ministara biti proveravan na šest meseci. Naglasio je da će rokovi koje je ranije najavio biti poštovani, te da će sastav njegovog kabineta, odnosno imena ministara biti poznata 27. aprila i to do 19 časova.

“Vlada će imati između 17 i 19 ministarstava, a Socijalistička partija Srbije i Savez vojvođanskih Mađara biće deo te vlade, o čemu će koalicioni sporazum biti potpisan najverovatnije 26. aprila”

, kazao je Vučić.

Izvor: Agencije