Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je u petak da je Glavni odbor SNS podržao formiranje Vlade od 16 ministarstava i da predsednik Vlade bude Aleksandar Vučić, a da Vlada ima i dva ministra bez portfelja.

“Rešenja koja su danas predložena su ona koja će dođi od strane SNS, a ostala rešenja predložiće koalicioni partneri”, rekao je Stefanović novinarima posle sednice Glavnog odbora u Novom Sadu.

SNS je predložio Lazara Krstića za ministra finansija, Dušana Vujovića za ministra privrede, Kori Udovički za ministarku državne uprave i lokalne samouprave, Nikolu Selakovića za ministra pravde, a Zoranu Mihajlović za ministarku saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva.

SNS je za ministra odbrane predložio Bratislava Gašića, Zlatibora Lončara za ministra zdravlja, a za ministarku bez portfelja zaduženu za evropske integracije Jadranku Joksimović.

Stefanović je predložen za ministra unutrašnjih poslova.

Aleksandar Vulin i Rasim Ljajić će takođe biti u vladi, a u subotu će konačno biti saopšten kompletan sastav kabineta u Nemanjinoj, sa predstavnicima SPS-a.

Izvor: Beta