Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je za RTS da današnje izjave Vojislava Šešelja potvrđuju da je bio u pravu kada je prokomentarisao da je Šešelj došao da destabilizuje Srbiju.

“Uvrede i pretnje smo od njega očekivali, ali on je danas najavio veliku nesreću za Srbiju kada je rekao: ‘Ja se neću dobrovoljno vratiti u Hag'”

kazao je Vulin i dodao da je Srbija sada u milosti i nemilosti Haga.

“Tribunal kada god poželi može da izazove sukobe među Srbima. Samo je dovoljno da traže njegovo hapšenje i odvođenje u Hag. Uvek može da se skupi nešto usijanih glava i da se pruži otpor policiji. Dokle smo došli? Posle svega, nakon svih ovih godina, nakon sveg truda da Srbija bude normalna država, mi moramo da razmišljamo o ovome”

napomenuo je ministar.Govoreći o navodima da će premijeru Vučiću savetovati da preispita spoljnu politiku, Vulin je kazao da je diplomatija složena stvar, ali da treba da “razmislimo o onome šta radimo”.”Ovo jeste moj lični stav, hteo sam da kažem istinu onako kako je ja vidim. Sebe sam izložio linču, znao sam da će tako biti. Vučić sada trpi velike pritiske zbog mene. Razgovaraću sa premijerom o tome kada bude imao vremena da me primi”, naveo je Vulin.