1. februara uvedena je jedna velika novina prilikom registracije vozila. Naime prilikom izdavanja registracione nalepnice na tehničkim pregledima, vrši se automatska provera i ukoliko imate neizmirene kazne, sistem neće dozvoliti izdavanje registracione nalepnice, nego će izbaciti poruku da se lice obrati nadležnom sudu radi regulisanja odnosno plaćanja kazni, rekla je za 021 Gordana Drageljević, vlasnica servisa „Auto-tehnika“.

Takođe, za sve ostale poslove vezane za registraciju vozila, kao što su promena vlasništva, podizanje saobraćajne dozvole, odjava vozila i druge, a koje se vrše u MUP-u, izvršava se provera od strane radnika MUP-a i ako u registru postoji evidentirana kazna, nećete moći završiti započeti posao. Proveru da li se nalazite evidentirani u registru neplaćenih kazni i drugih novčanih iznosa, najlakše možete izvršiti unošenjem reči – registar neplaćenih novčanih kazni – u neki od pretraživača na internetu i vrlo lako unošenjem imena i prezimena i matičnog broja, dobijate traženu informaciju.

Dakle, svi koji uskoro treba da registruju svoje vozilo da, ukoliko nisu sigurni, provere da li su zavedeni u registar, kako bi se izbegle neprijatne situacije prilikom produžetka registracije vozila, ukoliko se ispostavi da se ona ne može obaviti zbog neplaćene kazne.

U takvoj situaciji osoba se mora obratiti nadležnom sudu, mora se podneti dokaz o uplati da bi se osoba izbrisala iz registra što po dosadašnjem iskustvu traje dan, pa čak i dva.

Izvor Srbija Danas