Putnički avion koji je leteo iz Dubaija srušio se prilikom sletanja na aerodrom u ruskom gradu Rostov na Donu. Boing 737 je pripadao komapniji Flaj Dubai.

Prema informacijama sa aerodroma, Boing 737 se srušio tokom drugog pokušaja sletanja. Veruje se da je u njemu bilo manje od 100 putnika. Posle pada oko olupine je izbio jak požar. Za sada nema vesti o preživelima, prenosi Raša tudej. Kao mogući uzrok pada navodi se slaba vidljivost.

Pilot kao i drugih šest članova posade i 55 putnika poginuli su na licu mesta, a da li je njegova odluka uzrok nesreće biće poznato kada istraga bude okončana. U međuvremenu svi današnji letovi na aerodromu, kao i letovi planirani za sutra odloženi su .Niko nije preživeo ovu nesreću- rekao je zvaničnik Ministarstva za vanredne situacije, dodajući da su svi putnici državljani Rusije, dok je posada aviona bila stranog porekla.

Prema informacijama sa lica mesta, jak požar koji je zahvatio olupinu aviona je skoro ugašen, a aerodrom će ostati zatvoren do 6.00 ujutru po moskovskom vremenu.

izvor Srbija Danas