Premijer Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas, razgovorom sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, posetu Mostaru povodom povodom otvaranja 19. Međunarodnog sajma privrede “Mostar 2016”.

Vučić je nakon sastanka rekao novinarima da svaki put kada iznosi zabrinutost, to čini za ceo region. Sa Ivanićem je, preneo je, razgovarao o saradnju Srbije i BiH, regionalnim odnosima, položaju srpskog naroda.

Za Srbiju je BiH jedan od najznačajnijih trgovinskih partnera, četrtvi trgovinski partner, treća izvozna destinacija, posle Italije i Nemačke. Želimo da te odnose dalje unapređujemo

, rekao je premijer Srbije.

Na pitanje novinara da li će se sastati i sa hrvatskom predsednicom Kolindom Garabr-Kitarović, koja je najavila susret, on je kazao da je to dobra vest i da se nada da će moći doći do tog sastanka. Što se blokade Srbije u EU tiče, Vučić je naglasio da Hrvatska o tome odlučuje i da je to njihova stvar, a da će se Srbija ponašati u skladu sa evropskim pravilima i praksom, dobrim običajima i dobrim komšijskim običajima. On se potom sastao i sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem a zatim će se premijer sastati sa predstavnicima srpske zajednice u Mostaru, kao i vladikom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem, te obići Sabornu crkvu Svete Trojice. Vučić će potom prisustvovati svečanosti otvaranja Međunarodnog privrednog sajma, koji se u Mostaru održava po 19. put, i koji će trajati do 16. aprila. Po otvaranju i obilasku Sajma Vučić će razgovarati sa predsednikom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, čime završava jednodnevnu posetu Mostaru.

U Mostaru će se predstaviti niz kompanija iz regiona, koje će, po otvaranju sajma, visoki gosti obići u izložbenom prostoru.

Na ovogodišnjem Sajmu privrede u Mostaru u Paviljonu 1 svoj štand ima Privredna komora Srbije, koja će predstaviti privredne potencijale naše zemlje.

Takođe više preduzeća iz Srbije zastupljeno je štandovima na Sajmu, kao i Turistička organizacija Srbije, koja će prezentovati turističke ponetcijale naše zemlje.

Izvor: Srbija Danas