Krupanj, gradić i istoimena opština u Rađevini, udaljen od prestonice oko 150 kilometara, postao je u poslednje vreme mesto o kome se sve više priča i u kojem se se sve bolje živi.
Broj nezaposlenih u ovoj opštini manji je za petsto po evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.
Ovo je pretežno poljoprivredni kraj, ali pored nekoliko malih preduzeća, u industrijskoj zoni u Krupnju trenutno rade i tri ozbiljna investitora – jedan strani i dva domaća. Prioritet rukovodstva opštine i dalje je otvaranje novih radnih mesta i u tu svrhu je u budžetu za 2019. godinu odvojeno osam i po miliona dinara za sufinansiranje mera aktivne politike zapošljavanja koje će se realizovati u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.
U planu je i rekonstrukcija još dve proizvodne hale u bivšoj fabrici “Krupanjka“, jer se očekuju još dva nova investitora koji će započeti proizvodnju u Krupnju.
U Opštini Krupanj u toku ove godine planiraju i da kroz projekat javno – privatnog partnerstva asfaltiraju oko 100 kilometara puteva u seoskim sredinama i da konačno reše problem snabdevanja vodom u selima , što bi trebalo da smanji odliv stanovništva iz ovog kraja.