Glasno podrigivanje na javnom mestu u Austriji je kažnjivo, a u to se početkom meseca uverio jedan bečki ugostitelj koji je, zbog podrigivanja dobio da plati kaznu u iznosu 70 evra.
On se na svom Fejsbuk profilu požalio da je dobio da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na stanici Praterštern, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-bezbednosnog zakona.
“Vi ste 7.februara u 17.15 časova u 2. bečkom okrugu, Praterštern, prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca”, navodi se u obrazloženju kazne, koju je prekršilac zakona dobio na kućnu adresu.
Bečlija je napisao da je pojeo jedan Kebab, kao i uvek malo ljući i sa lukom, i potom “izgubio kontrolu” nad sobom i podrignuo.
Prema njegovim rečima on je 20 metara, od “mesta zločina”, osetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo video je policajca koji mu je saopštio da će podneti prijavu zbog kršenja javnog reda.
Najpre nije bio siguran da li se šali policajac i poručio, preko socijalnih mreža “hvala što se brinete da naš kraj bude bezbedniji”.
T.Ž.